LAULUTUNNIT SASTAMALA

INNOKKAILLE LAULAJILLE, ALOITTELIJOISTA AMMATTILAISIIN

Laulunopetusta Sastamalan Kiikoisissa

InterCanton laulustudio tarjoaa laadukasta laulunopetusta ja esiintymisvalmennusta ilman pääsykokeita ja sitoutumista. Opettajana toimii yrityksen omistaja, klassisen koulutuksen saanut laulaja Heini Dahlroos, jolle laulu on sydämen asia ja intohimoammatti. Olen esiintynyt laulajana yli 15 vuotta ja opettanut laulua yksityisesti vuodesta 2007. Esitän sekä kevyttä että klassisempaa musiikkia.

Ohjaus on yksilöllistä, ja tunneille voi tulla kuka tahansa innokas laulaja aloittelijasta ammattilaiseen. Sisältö räätälöidään aina toiveiden mukaan. Sinä kerrot tavoitteesi ja InterCanto rakentaa opetussuunnitelman sen saavuttamiseksi.

Tunnit pidetään Heinin kodin yhteydessä olevassa työhuoneessa Sastamalan Kiikoisten Jaarankylässä. Rentoa tunnelmaa niille luo tiibetinspanielit, eläköityvä lauluprofessori Tuuling Khar Sibylla (Sikke) ja nuorineiti Tor Oskan Shalina (Salli).

Ohessa voit lukea lisää laulunopetukseni filosofiasta ja tuntien sisällöstä sekä näet laulunopetuksen hinnaston.

Tervetuloa innostumaan laulutunneille!

Terveisin, Heini

Laulunopetuksen filosofia ja tuntien sisältö

Opetuksen sisältö ja opetustavat muokataan aina henkilökohtaisesti sinulle sopiviksi. Musiikillinen tyylilajisi voi olla jokin kevyen musiikin genreistä, klassinen tai ehkä haluat vain tulla oppia rentoutumaan hengitysharjoitusten ja äänen avulla. Opettajana mukautan tekniikan, tyylin, esiintymisen ja painopisteen ohjauksen sen mukaan. Laulamisesta, äänen ja kehon tuntemaan oppimisesta ja rentoutumisesta saatu ilo ja positiiviset kokemukset onnistumisista koukuttavat jatkamaan laulamista. Niiden pariin pyrin sinua parhailla taidoillani johdattamaan1

InterCantossa ohjauksen taustalla on aina ääntä huoltava ja ääniongelmia ehkäisevä perustekniikka. Emme siis missään olosuhteissa halua rikkoa kallisarvoista ääntämme! Laulunopiskelun osa-alueita ovat mm. syvä hengitys, säveltasojen puhtaus, selkeä artikulointi, hyvä sointi ja aktiivinen rentous kehossa. Hyvä laulaja on vahvasti läsnä esiintyessään ja aidosti kappaleen sanojen takana. Opettelemme myös esiintymistä ja kappaleiden tulkintaa. Ohessa saat vinkkejä ja opastusta tilanteesi mukaan mm. esiintymisjännitykseen, kilpailutilanteisiin ja puheäänenhuoltoon.

Perinteinen laulutunti koostuu yleensä laulutekniikan jonkin alueen lyhyestä tietoiskusta, tekniikan kuivaharjoittelusta, kehon ja äänen lämmittelystä harjoituksilla sekä oppijan valitsemien laulujen läpikäynnistä teknisesti ja tulkinnallisesti. Usein aloittelijan kanssa kuluu enemmän aikaa tekniikan opetteluun kuivaharjoituksilla, ääniharjoituksilla ja harjoituslauluilla, kun taas jo tunneilla pitkään käyneen laulajan kanssa keskitytään ääniharjoitusten jälkeen lähinnä kappaleiden työstämiseen eri tasoilla. InterCanton laulutunneilla laulamme akustisesti ilman äänenvahvistusta.

Hyvinvointia laulusta -hetkissä keskitymme perinteisiä tunteja enemmän sisäiseen ja keholliseen tuntemiseen. Pohjana ovat lempeät läsnäolo- ja hengitysharjoitukset, joista vähitellen siirrymme ohjauksessani ääntelyyn ja halutessasi myös vapaaseen laulamiseen. Nämä hetket ovat hyvä vaihtoehto, jos muistissasi on epämiellyttäviä lauluun liittyviä kokemuksia tai muistoja, jännität kovasti laulamista tai muuten kaipaat elämääsi keinoja rentoutumiseen. Opettelemme yhdessä helppoja tapoja syventää hengitystä, jonka kautta äänikin pääsee soimaan koko kehossa. Tämä resonointi tutkitusti hoitaa meitä fyysisella tasolla, ja vaikutukset mielen hyvään oloon voit tulla itse kokeilemaan. 

Laulun oppija voi saada omasta tasostaan riippuen yksittäisillä tunneilla pieniä vinkkejä, mutta pitkäjänteisellä työskentelyllä saavutetaan aina laajempi ja kestävämpi osaaminen. Ennen kuin tähän päästään on ensin uskallettava kuitenkin aloittaa. Kun olet valmis hyppäämään mahtavalle matkalle, voit kysellä minulta mieltäsi askarruttavia asioita ja ensimmäistä laulutuntiasi!

HINNASTO

KERTAKÄYNTIEN HINNASTO & PAKETIT

Laulustudion hinnasto

Laulutunneilla käyminen ei edellytä sitoutumista tunneilla käymiseen. Voit valita joko yksittäisiä kertatunteja tai tuntipaketteja. Suosittelen 45 ja 60 minuutin kestoisia laulutunteja, jolloin käynnillä saadaan tuloksia lyhyitä aikoja enemmän. Mikäli et löydä valmiina mieleistäsi tuntia, kysy tarjousta!

Haluan kannustaa myös taloudellisesti heikommassa tilanteessa olevia tulemaan tunneille. Tarjoan reiluuden nimissä 10% alennuksen opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille. Mikäli et kuulu näihin ryhmiin, mutta rahatilanteesi on heikko ja motivaatio oppimiseen suuri, voit erityistilanteessa saada saman alennuksen neuvoteltuasi kanssani.

Heini ja lauluprofessori Tuuling Khar Sibylla (Sikke)

Laulun kertatunnit, yksilöopetus:

Sinulla on mahdollisuus päästä kokeilemaan laulamista kanssani ensimmäisellä kerralla edullisemmin! Ensimmäisen laulutunnin voit ostaa nimittäin erillisenä tutustumistuntina, jonka kesto on noin 75 minuuttia. Tutustumistunnin voi ostaa myös lahjakorttina uudelle oppijalle, johon voidaan liittää 3-5 kerran paketti. Sen jälkeen voit valita haluamallasi tunnin kestolla ohjauksen joko kertatunteina tai lunastaa tuntipaketin . Tutustumistunnilla keskustellaan oppijan taustakokemuksista ja tavoitteista, käydään läpi tuntikäytäntöjä, lämmitellään hieman ääntä ja tapaillaan mahdollisesti jotakin tuttua laulua. Huom! Tutustumistunnin voi ostaa vain laulaja, joka ei ole aiemmin käynyt InterCanton laulutunneilla. 

Yllä olevat hinnat ovat kertatuntien hinnastostamme. Tutustu alta edullisempiin tuntipaketteihimme.

Laulun tuntipaketit, yksilöopetus:

Voit ostaa laulutunteja myös edullisempina tuntipaketteina. Paketti on lunastettava käteisellä tai laskun maksusta esitettävä pankkitosite ennen ensimmäisen pakettitunnin alkua. Jos olet epävarma tuntiesi jatkuvuudesta esimerkiksi elämäntilanteesi vuoksi tai tulet tunnille ensimmäistä kertaa sinulle parempi valinta on laulun kertatunti.

Tarjoamme vähintään 10 % alennuksen opiskelijoille, eläkeläisille ja työttömille.

Laulunopetus ryhmätunneilla ja kursseilla

Voit ottaa mukaan laulutunnille myös kaverin tai sisaruksen. Silloin laulutekniikan harjoitusosuus ja lämmittelyosuus on yhteisiä, mutta kumpikin laulaja saa lisäksi saman verran yksilöopetusta toisen laulajan ollessa kuunteluoppilaana. Myös duotunnit pidetään Sastamalassa Heinin kotona, ellei toisin sovita. Pienryhmäopetuksessa duotunnilla saat koko ajan yksilöllistä opetusta ja lisäksi voit oppia passiivisesti duon toisen jäsenen osuudesta. Kokoa oma tiimisi ja tulkaa tutustumaan!

InterCanto järjestää pyydettäessä opetusta suuremmillekin ryhmille, mutta tilaaja huolehtii silloin opetustilan varauksesta ja vuokrasta tai niistä aiheutuneet kulut lisätään tunnin hintaan, samoin kuin matkakulut  Kiikoisista.

Opetus voi olla myös kurssiluontoista, jolloin opetusta on useita tunteja lähipäivinä esim. viikonloppukurssi tai koko viikon kestävä kurssi. Kurssilla voi olla tietty teema, se voi keskittyä johonkin musiikin tyylilajiin tai olla vaikka laulutekniikan alkeiskurssi. InterCanto välittää siihen sopivan opettajan yhteistyökumppaneistaan. Tiedustelkaa tarjousta kurssista, niin järjestetään juuri teidän ryhmänne näköinen kurssi!

Maksu- ja palveluehdot

  • InterCanto Oy pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin.
  • Hinnat ovat voimassa 20.4.2017 alkaen toistaiseksi.
  • Maksutavat: käteinen, ennakkolasku tai lahjakortti ennakkolaskulla.
  • Kolmen (3) ja viiden (5) kerran paketit ovat voimassa 3 kuukautta ostohetkestä, kymmenen (10) kerran paketit 6 kuukautta.
  • Tunneille ei ole suotavaa tulla virusten tartuntavaiheessa, eikä muutenkaan rasittaa ääntään flunssaisena. Ilmoita sairastumisesta mahdollisimman pian opettajalle!
  • Yksilötunteja voi siirtää tai peruuttaa ilman maksuseuraamuksia viimeistään 24 h aikaisemmin. Tätä myöhemmin tulleista peruutuksista laskutetaan 100% varatun tunnin hinnasta tai tunti lasketaan käytetyksi tuntipaketista, mikäli asiakkaalla ei ole esittää lääkärin tai terveydenhoitajan todistusta sairastumisesta.
  • Mikäli asiakas on poissa ilmoittamatta, tunti veloitetaan häneltä kokonaisuudessaan ja hän joutuu ajanvarauskieltoon.

Jäikö joku asia askarruttamaan mieltäsi tai haluaisit kuulla lisää? Ehkä haluaisit jo varata ensimmäisen tuntisi tai kysyä, sopiiko opetus juuri sinulle?

Ole hyvä, ja ota yhteyttä Heiniin!