OHJELMATOIMISTO SASTAMALA

MUSIIKKIESITYKSET JUHLIIN JA TILAISUUKSIIN

Elämäsi laulut

InterCanton pikkuinen Ohjelmatoimisto on erikoistunut välittämään ja toteuttamaan erikokoisia laulumusiikin esityksiä. Olen valinnut ohjelmistoa valmiiksi sinua varten sekä kerryttänyt asiantuntevaa tietoa auttaakseni valitsemaan sopivan kokonaisuuden. Toteutan toki mielelläni myös erityistoiveita kappaleiden, sovitusten ja kokoonpanojen suhteen.

Miksi klassinen musiikki on jopa suositumpaa kuin jalkapallo, puhumattakaan kevyen musiikin valtagenrestä? Miksi tilaisin musiikkiesityksen?

Musiikki koskettaa

Musiikki on ollut aina läsnä ihmisten elämässä, erityisesti juhlallisuuksissa ja uskonnollisissa tilaisuuksissa. Lauluesitykset ja musiikki juhlissa ovat tärkeä osa kulttuuriperinteitä ja tapakulttuuria, jotka luovat turvallisuuden tunnetta kaikessa maailman myllerryksessäkin. Jokainen live-esitys on aina uniikki ja ainutlaatuinen. Sen voi kokea sellaisenaan vain kerran, mutta muistoissa sen voi elää aina uudelleen.

Ohjelmanumero tilaisuudessa tuo hetkeen juhlan tuntua ja rytmittää mukavasti juhlia. Aina ei kriteerit täyttävää esiintyjää löydy kuitenkaan yrityksen tai suvun piiristä, jolloin InterCanto voi tulla apuun. Toisille sopii esiintyjän valitsema tilaisuuteen sopiva, yleisesti esitetty kappale, mutta osa haluaa jotakin spesiaalia. Tietyt kappaleet muodostuvat usein ihmisille merkityksellisiksi; halutaan kuulla ”juuri tämä kappale” seremoniassa elämän käännekohdassa ja tehdä juhlasta oman näköinen musiikkia myöten.

Nauhalta tuleva musiikki ei voi korvata juhlissa paikan päällä tuotettua ”käsin kosketeltavaa” ja kehossa tuntuvaa musiikkia, joka välittyy ihmiseltä ihmiselle – esittäjältä kokijalle. Musiikki saa kuulijat pysähtymään ja ajattelemaan syvemmin, irtautumaan hetkeksi omista arjen asioista. Se on myös kanava, joka ilmaisee ja purkaa tunteita puhetta paremmin. Musiikki voi olla ilahduttavaa, lohduttavaa, koskettavaa – jopa ärsyttävää tai vihastuttavaa, mutta herättää tukahdutettujakin tunteita.

Sanotaan myös, että ihmisillä on tarve kokea taidetta. Erityisesti akustisesti resonoivalla laululla ja soitolla voi olla suuri vaikutus kuulijaan. Nykypäivän hektisestä ja stressaavasta elämäntyylistä voi musiikkiesitys tai konsertti olla se kaivattu oma pakohetki, jolloin istuu hetken hiljaa ja paikoillaan keskittyen vain yhteen asiaan. Mitäpä jos tilaisitte erityisen hetken arjen tai juhlan keskelle?

Lauluesityksiä pienestä suureen

Piccolo

pieni musiikkiesitys

Medium

keskisuuri musiikkiesitys

Grande

suuri musiikkiesitys

Yleistä musiikkiesityksistä

Musiikkiesitykset jaetaan InterCantossa laajuudeltaan ja tyypiltään pieniin  ”Piccolo”, keskisuuriin ”Medium” ja suuriin ”Grande”. Kaikki palvelumme ovat räätälöitävissä asiakkaidemme tarpeisiin. Sinä kerrot unelmasi, InterCanto tekee yksilöllisen tarjouksen hinnoittelun mukaisesti ja esiintyjät toteuttavat toiveenne. Sinun ei tarvitse osata luokitella esityksen kokoa, mutta näiden esimerkkien avulla saat suuntaviivoja budjettiisi.

Yksinkertaisimmillaan laulaja tulee esittämään pyydetyn ohjelman a cappella, ”ilman säestystä”.  Kirkollisissa tilaisuuksissa kanttori voi yleensä paikalla ollessaan toimia säestäjänä uruilla tai pianolla. Osa laulajista säestää tarvittaessa itseään jollain soittimella, kuten pianolla. Esiintyjiä voi yhden sijasta olla duo, trio, kvartetti tai yhtye. Yksittäiselle solistille voidaan rakentaa  taustakokoonpano eri soittimista: esimerkiksi viulut, sello, kitara, harmonikka, piano, puhaltimet, harppu, lyömäsoittimet. Esityksen laajuus voi olla yhdestä kappaleesta kokonaiseen konserttiin. Useimmiten InterCanton esitykset toteutetaan täysin akustisesti, mutta joissain suurissa tiloissa ja tilaisuuksissa musiikkia vahvistetaan sähköisesti.

Musiikki voi olla kevyttä tai klassista, joskus jopa useita eri tyylisiä kappaleita samalla esityskerralla tai eri tyylejä yhdisteleviä. Kappaleita ei tarvitse päättää yksin, sillä autan tarvittaessa valitsemaan osuvat kappaleet. Kirkollisissa jumalanpalvelusta vastaavissa tilaisuuksissa on musiikkivalinnoissa otettava erityisesti huomioon tilaisuuden luonne, ja toiveet on hyväksytettävä kanttorilla/ papilla.

Esitysten hinnat sisältävät varsinaisen esityksen lisäksi esityksen valmistelun yksin ja muiden muusikoiden kanssa, matkakulut Sastamalan Kiikoisissa, sekä muut liiketoimintaan liittyvät kulut. Mahdolliset matkakulut muualle lisätään kuluihin (0,43€/km v. 2020).

PICCOLO

PIENI MUSIIKKITERVEHDYS

Voitte InterCanton kautta antaa lahjaksi soivan kortin tapaan empaattisen ja koskettavan musiikkitervehdyksen. Tervehdys toimitetaan suoraan saajan kotiovelle tai muuhun paikkaan, kuten palvelutaloon tai sairaalaan. Laulutervehdys tarjoaa erilaisen vaihtoehdon perinteiselle onnittelu- tai postikortille, sähköisille tervehdyksille, suruadressille tai lahjalle.

”Piccolo” -esityksessä laulaja piipahtaa esittämässä laulun ilman säestystä. Kappale voi olla asiakkaan toive InterCanton ohjelmistosta tai erityistoivekappale. Tervehdystä on mahdollista laajentaa säestyksellä eri soittimin, (ks. lauluesitys). 

Hinnat yksityisasiakkaille alkaen 190 €.

TEEMOJA MUSIIKKITERVEHDYKSIIN

Musiikkitervehdys (kosinta)

Sulhanen on päättänyt esittää kosintansa rakkaalleen, ja on järjestänyt tätä varten erityisen hetken. InterCanton viulisti tulee kosintapaikkaan sovittuna aikana ja soittaa rakkausserenadin.

Laulutervehdys (tilaisuus)

Ystävät haluavat muistaa eläkkeelle jäävää työkaveriaan kahvitilaisuuudessa: laulaja tulee esittämään ystävien valitseman päivänsankarin lempilaulun ilman säestystä käymällä tiettynä kellonaikana tilaisuudessa.

Haikaran henkäys

(baby shower, perheenlisäys)

Äideistä parhain / Isän oma hetki

 (äitienpäivän ja isänpäivän onnittelut)

Uskollinen ystävä

(ystävänpäivänä tai milloin tahansa)

Rakastan sinua

(kosinta, hääpäivät)

Iloiset syntymäpäiväonnittelut

(kotona, työpaikalla, juhlatilaisuudessa)

Illallisen ylläri

(illanvietto ystävien tai työkavereiden kanssa)

Morsiusparin onnenpäivät

 (hääjuhla)

Pikaista paranemista

(vierailu sairaalassa tai hoitokodissa)

Kauniita eläkepäiviä

(kotona tai työpaikalla)

Joulurauhaa / Iloista joulua

(kortti kotiovelle, palvelutaloon, yritykseen)

Auringon laskiessa

(vierailu kotona, saattohoidossa)

Lämmin osanotto

(kotona tai muistotilaisuudessa)

MEDIUM

JUHLIEN KESKISUURET MUSIIKKIESITYKSET

Elämänpolun varrella vietämme monenlaisia ilon ja surun juhlia. Niissä ollut persoonallinen ja henkilökohtainen musiikkiesitys jää päivänsankarin ja vieraiden muistoihin loppuiäksi. ”Medium” -esitys sisältää 1-4 säestyksellistä kappaletta vapaasti valittuna keskeisestä ohjelmistosta tai toiveesta. Esiintyjä varaa aikaan tilaisuudessa mukana olemiseen 1-4 tuntia. Esityksessa voidaan käyttää toisinaan kanttoria säestäjänä, laulaja itse soittaa samalla tai mukana on erillinen soittajat/soittajia.

Hinnat yksityisasiakkaille alkaen 220 €, lauluesitys ilman säestystä tai kanttorin säestyksellä (sisältää mm. läsnäolon tilaisuudessa ja mahdollisen harjoittelun säestäjän kanssa).

Katso alta teemoja ja tilaisuuksia, joihin lauluesitys sopii juhlistamaan hetkeä:

TEEMOJA

Keskikokoinen musiikkiesitys (vihkitilaisuus)

Morsiuspari on menossa naimisiin rantakallioilla, ja toivoo vihkitilaisuuteen vaikuttavaa lauluesitystä. InterCanto tarjoaa vihkimusiikiksi heidän lempikappalettaan sovitettuna laululle jousikvartetin säestyksellä.

Keskikokoinen musiikkiesitys (muistotilaisuus)

Asiakkaan läheinen on menehtynyt ja hän toivoo hautajaisten muistotilaisuuteen lauluesitystä. InterCanto suosittelee asiakkaiden toiveiden pohjalta 1-2 laulua ohjelmistosta sekä säestäjän, jos kanttori ei pääse tilaisuuteen. Esiintyjät ovat tarvittaessa paikalla koko tilaisuuden ajan. Kauttamme on mahdollista saada henkilö myös adressien lukuun sekä virsien/yhteislaulujen säestystä.

Kastetilaisuus ja nimiäiset

Rippijuhlat

Ylioppilasjuhla tai valmistujaiset

Hääjuhla

Vihkitilaisuus

(kirkollinen tai siviilivihkiminen)

Väitöstilaisuus

Hääpäivä tai vuosipäivä

Syntymäpäivät

Siunaus- ja muistotilaisuus / hautajaiset

GRANDE

KONSERTIT

InterCanton suurimpia kokonaisuuksia ovat laulukonsertit, ”Grande” -esitykset. Eri tiloihin siirrettävät konsertit tai konserttiesiintymiset on suunnattu yrityksille, yhdistyksille, kunnille, kouluille, seurakunnille jne. Myös pienemmät kotikonsertit ovat toteutettavissa. Ohjelmistossa on valmiina erilaisia konserttikokonaisuuksia eri kokoonpanoilla, kuten joulu- ja kesäkonsertit sekä erilaiset teemakonsertit. Pyynnöstä suunnittelen kokonaan uuden osakokonaisuuden tai muokkaan jo olemassa olevasta konsertista teille sopivan. Voimme tietysti yksin tai yhdessä tulla esiintymään myös osaksi konserttia!

Konserttiesiintymisistä voit kysyä suoraan yksityiskohtaista tarjousta, sillä esityksen hinnat vaihtelevat kokonaisuuksien mukaan. Hinnat alkaen n. 500€/ solisti (+ mahdolliset matkakulut jne.) Otathan ystävällisesti yhteyttä minuun!

TEEMOJA

Joulukonsertti (yritykset, yhdistykset)

Yritys haluaa tarjota asiakkailleen joulukonsertin kiitoksena kuluneesta vuodesta. InterCanto tarjoaa heille jo valmiina olevia kokonaisuuksia tai kokoaa uuden ohjelman tarpeen mukaan. Tilaaja vastaa esitystilan varauksesta ja mahdollisista vuokrista jne.