INTERCANTO

YRITYKSEN TARINA

InterCanton Tarina

Jo pienestä tytöstä viihtyi InterCanton perustaja Heini Nakkilan kirkon vaiheilla sekä pianon ääressä laulamassa että kyläilemässä milloin kenenkin naapurin luona. Yliopisto- ja ammattikorkeakoulujen myötä hän asui ensin Turussa ja vuodesta 2007 Tampereella. Opintojen päätyttyä Heini alkoi toden teolla pohtimaan elämän peruskysymyksiä; missä hän haluaisi asua tulevaisuudessa, mistä saada leipää pöytään ja mitä hän rakastaa? Vastaukset olivat lopultakin selkeitä sydämen ääntä kuunnellessa; koto-Suomessa ja Pirkanmaalla-Satakunnassa, mieluiten koulutusta vastaavasta työstä, laulamista ja ihmisten parissa työskentelyä.

Muusikoiden kilpailu työpaikoista pienessä maassa on äärimmäisen tiukkaa. Tämän myötä heräsi ajatus työllistää ensin itse itsensä kokopäiväisesti, oman yrityksen kautta. Sattuipa Heini huomaamaan myös asiaa tutkiessaan, etteivät monet ihmiset tiedä, miten ja mistä löytää ammattimaisia esiintyjiä eri tilaisuuksiin. Muuusikot puolestaan kaihoavat tunteiden tulkeiksi, mutta eivät välttämättä rohkene tuoda itseään esille. Laulutuntejakin kyseltiin säännöllisesti.

Yrittäjäkurssilla unelmatoukasta kasvoi perhonen. Hänelle syntyi vähä vähältä vahva oma näkemys bisneksen toimintamallista. Heini päätyi perustamaan kerralla pienimuotoisen ”toiminimi”-yrittäjyyden sijasta kasvusuuntaisen osakeyhtiön tarkoituksenaan tehdä maailmasta hiukan parempi paikka laulamalla. Millaisia sointuja sinun polkusi varrella on? Miltä kuulostavat elämäsi laulut?

”Musiikkia on ollut niin kauan kuin on ollut ihmisiä”

Musiikin merkitys

Musiikki on oma uskomattoman laaja ulottuvuutensa, johon voi sukeltaa ja sieltä nousta pintaan aina uudelleen kuin puhdistuneena tästä maailmasta. Laulussa ja soitossa on jotain ikiaikaista, joka vie meitä kohti sisimpäämme. Musiikkia on ollut niin kauan kuin on ollut ihmisiä. Se on osa ihmisyyttä ja läsnä tärkeissä juhlamenoissa suurille väkijoukoille, mutta myös arjessa pienelle kuuntelijalle.

InterCanton omistajan, Heini Dahlroosin, kutsumustyö on saada tulkita laulumusiikkia, välittää saman kutsumuksen omaavien taiteilijoiden esityksiä ja tietää näillä laululla olleen merkitystä kuulijoille. Parasta laulamisessa on saavuttaa yhteys ja tunne vuorovaikutuksesta toisiin esiintyjiin, yleisöön ja suurempaan voimaan.

Nauttiakseen ja kokeakseen musiikin ei tarvitse olla erityistä musiikin tuntemusta, saati soitto- tai laulutaitoinen. Jokainen meistä elää sitä omalla, juuri oikealla tavallaan. Jokainen esityskerta ja kuulemishetki on ainutlaatuinen.

Yrityksen nimi

Mistä tulee yrityksen nimi ”InterCanto”? ’Inter’ tarkoittaa useilla eri kielillä ’olla välillä’, välittää. ’Canto’ tulee italiankielisestä sanasta ’laulu’.

Yrityksen omistaja on saanut klassisen laulukoulutuksen, jonka kehdon sanotaan olevan Italiassa, joten italiankieli nimessä tuntui luonnolliselta. Mm. tunnettu laulumusiikin tyyli, tapa ja tekniikka on nimeltään ”bel canto” eli kaunolaulu. Klassisessa musiikissa käytettävät musiikkitermit ovat usein italiaksi. ’Intermezzo’ eli suom. ’välisoitto’-termiä on käytetty puhuttaessa sävellyksestä, joka sijoittuu kahden suuremman musiikillisen kokonaisuuden väliin. Sellaista sanaa kuin intercanto ei virallisesti ole käytössä, mutta sen voisi suomentaa ’välilauluna’, joka on muun ohjelmallisen toiminnan väliin sijoittuva lauluesitys.

Mikä vielä tärkeämpää, musiikin kautta voi välittää tunteita ja ajatuksia eikä siihen aina tarvita edes sanoja. Musiikki koskettaa ja sen kautta voimme olla vuorovaikutuksessa. Välitämme siis musiikkia ja musiikkiesityksiä, joiden sanoma tavoittaa esittäjät itsensä ja kuulijat. Laulutunneilla välitämme tietoa laulamisesta, ja tavoitteena on antaa eväitä toimimiseen sydänten tulkkeina laulun kautta.

Yrityksen periaatteita

Yritykselle työskentelevät muusikot ja laulajat on valittu yhteistyöhön hyvin tarkasti. Kriteereinä on paitsi ammatillinen musiikillinen osaaminen, mutta myös asenne ja osaaminen asiakaspalveluun. Meille on tärkeää, että tilaaja voi luottaa saavansa aina korkeatasoisen musiikkiesityksen. Hänen ei tarvitse murehtia, tulevatko esiintyjät paikalle tai miten käy, jos muusikko estyy sairastumisen vuoksi saapumasta. Yrityksen kautta esiintyvät muusikot ovat sitoutuneet vastaamaan toiminnastaan, ja pakottavan esteen sattuessa InterCanto etsii tilalle sopivimman mahdollisen toisen muusikon, mikäli tilaisuus ei ole siirrettävissä.

InterCanto kuuntelee ja toteuttaa asiakkaiden toiveita, ja suosittelee sen mukaan laulajaa tai mahdollisia muita muusikoita. Periaatteena on, että kaikki toiveet toteutetaan, mikäli aikataulu ja asiakkaan budjetti sen sallivat.

Kiinnostuitko? Ota yhteyttä!

3 + 10 =